Rólunk

Részvénytársaságunk 1991-ben alakult, a Bajai Állami Gazdaság jogutódjaként. A társaság részvényei zárt kibocsátásúak, családi tulajdonban vannak. Tevékenységünk mezőgazdasági termelés (1200 ha), integráció, (4000 ha) szolgáltatás, és kereskedelem. Vállalatunk családias jellegű, rugalmas, dolgozóink létszáma 20 fő alatti. Üzletpolitikánkat a biztonság és a kiszámíthatóság jellemzi. 

2011-től kereskedelmi tevékenységünket leányvállalatunk, a Duna-Agrotrade Kft végzi a Duna-Horizont Zrt erőforrásainak támogatásával.

Centrum-működésünk   garai telephellyel, Baja és annak vonzáskörzetében indult, mely ma már több megyére is kiterjed. Integrációs partnereink elsősorban a környékbeli 20-300 ha birtokmérettel rendelkező családi és egyéni gazdálkodók. Az integrációs tevékenységünk során szerződött partnereinket ellátjuk a termeléshez szükséges, halasztott fizetésű vetőmagokkal, műtrágyával és növényvédőszerekkel. A finanszírozás ellenértékét- a megtermelt terményt napi árakon vásároljuk fel, de lehetőség van betakarítás előtti sőt betakarítást követő későbbi értékesítésre is.

10 hektáros telephelyünkön 1 000 to / nap terményszárítási és tisztítási kapacitással és 25 000 tonnás tárolótérrel rendelkezünk. Tárolóink korszerű vasbeton tároló csarnokok és fémsilók vegyesen. A tárolók átlagos életkora 5 év. Szolgáltatási tevékenységünk szárítás-tisztítás, bértárolás, gabona analízis, mezőgazdasági bérmunka, műtrágya keverés, csomagolás.

Műtrágya és gabonakereskedelmi tevékenységünk elsősorban a Duna közelségére épül. A bajai uszálykikötő 15 km-re van telephelyünktől. Ezt az adottságot kihasználva terményforgalmunk több mint 90 %-a , műtrágya beszerzéseink közel fele vízi úton történik. Beszerzési és értékesítési partnereink jellemzően osztrák, német, holland, román, bosnyák és olasz nemzetiségűek.

Miért velünk?

Az üzleti életben legfontosabb alapelvek a megbízhatóság, a kiszámíthatóság és természetesen a bizalom és a biztonság. A mai rögvalóság az, hogy a gazdasági életben sajnos egyre több a megbízhatatlan és eleve rossz szándékú vállalkozás, mely a vállalkozásokat fokozott óvatosságra és bizalmatlanságra kényszeríti.

Éppen ezért jogos a kérdés, hogy miért velünk?

  • Mi 20 éve stabilan a piacon vagyunk
  • Nálunk a megállapodás , az adott szó kötelez
  • Velünk még lehet kézfogással üzletet kötni
  • Mi versenyképes és méltányos árakon dolgozunk
  • Mi nem aktatáskás, bérelt autós, bérelt irodás vállalkozás vagyunk
  • Cégünk nagysága, tőkeereje megfelelő bizalmat és elismerést vívott ki eddigi partnereinknél